Nadeszła wreszcie wiosna, coraz więcej nowalijek i owoców.
Warto utrwalić nawyki zdrowego żywienia.
Dzieci z wielkim zaangażowaniem przygotowywały potrawy sporządzone na bazie produktów mlecznych. Jednogłośnie wypowiedziały się za wyborem warzyw, owoców i produktów mlecznych rezygnując z produktów mięsnych i słodyczy.
Bo to jest zdrowe.
Grupa "Biedronek" przygotowywała jogurty owocowe i musli, na bazie maślanki, kefiru i owoców.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Natomiast "Motylki" samodzielnie przygotowywały wielosmakowe twarożki z dodatkiem różnych warzyw
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Najmłodsza grupa "Smerfów" przygotowywała przepyszną sałatkę owocową. Był to wielki sprawdzian umiejętności manualnych jak i kulinarny - maluszki zdały go na szóstkę'
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Takie śniadanko samodzielnie przygotowane podwójnie smakowało.